bloemen voor de uitvaart
Actueel

Voorbeelden van bloemen voor de uitvaart

Een uitvaart is een verschrikkelijk trieste gebeurtenis. Of de persoon nu dichtbij of ver van je af staat. Een uitvaart zorgt altijd voor een verdrietige sfeer en veel mensen die een persoon die ze lief hadden, verloren zijn. Echter is het wel heel mooi dat je er met rouwbloemen voor kunt zorgen dat personen op een mooie manier herdacht worden en bezoekers een blijk van medeleven kunnen tonen door een bepaald soort bloem of boeket uit te kiezen voor de overledene en deze op die manier te eren. 

Voorbeelden van uitvaart bloemen

Naast de allerbekende roos zijn er nog diverse andere soorten bloemen die vaak op een uitvaart te vinden zijn. Een roos is in meerdere kleuren verkrijgbaar en die kleuren hebben ook allemaal een verschillende betekenis. Een witte roos staat voor puurheid en liefde, een rode roos voor pure liefde, een oranje roos voor sympathie en vrolijkheid, een gele roos voor de ultieme verbondenheid en een roze roos voor dankbaarheid en geluk. Stuk voor stuk heeft de roos een mooie betekenis mee te geven tijdens een uitvaart.

Ook tulpen, amarylissen, orchideeën, zonnebloemen, chrysanten, madeliefjes, lelies, vergeet mij nietjes en Aronskelken worden vaak gebruikt als bloemen in bloemstukken tijdens uitvaarten. 

Tulpen staan symbool voor ons land en vrolijkheid en liefde. Amarylissen stralen een en al vrolijkheid uit, orchideeën staan voor elegantie, vrouwelijkheid en een natuurlijke schoonheid. Zonnebloemen zijn ook erg geliefd als uitvaartbloem en staat voor levenslust en bewondering. Chrysanten staan symbool voor vriendelijkheid en onsterfelijkheid. Madeliefjes staan voor maagdelijkheid en reinheid. Lelies geven een symbool van hoop, verbondenheid en zuiverheid. Een vergeet mij nietje zegt het al: vergeet mij niet, dit is een teken van ware liefde en hoop. Aronskelken zijn minder bekend maar Maria is het Christelijke symbool van deze bloem.
Op zoek naar een prachtig rouwboeket? Via Rouwboeket.nl kun je online rouwboeketten van hoge kwaliteit bestellen. Tevens ben je verzekerd van een tijdige levering.