medicatie
Zorg

Zorg voor een medicijn tegen ontstekingen

Hydrocortison creme is een creme die gebruikt wordt tegen ontstekingen, schilfering, jeuk en zwellingen. Het is een bijnierschorshormoon en kan helpen tegen huidaandoeningen. Veel mensen willen daarom weten of het alleen op doktersrecept verkrijgbaar is of je de hydrocortison creme ook kunt bestellen? In dit artikel gaat u antwoord op beide vragen krijgen. Het is namelijk belangrijk om dit te weten als je zorg dit nodig heeft.

Deze creme kunt u al sinds 1952 internationaal op de markten vinden en bestellen of zelfs kopen. Een dokters recept mag zeker ook, maar als u het al eerder heeft gebruikt en het weer nodig heeft dan hoeft u niet perce naar de arts voor een recept u kunt een creme, zalf of smeersel aanschaffen waarin hydrocortison is verwerkt. Online kunt u hydrocortison creme ook bestellen, maar dan moet u zelf even nagaan waar u het goedkoopst kunt uitkomen en de bekendste merken kunt vinden.

Deze creme kan ook voor bijwerkingen zorgen, maar dat komt heel zelden voor. De mogelijke bijwerkingen die optreden zijn het volgende: Huidinfecties, overgevoeligheid, acne verergering, dunner huid, jeuk en huiduitslag, meer haargroei, littekenachtige strepen en glaucoom. Het zal bij een ieder anders werken en zullen de bijwerkingen ook niet het zelfde zijn en altijd optreden.

U heeft zelf lezen waarvoor deze creme gebruikt wordt, of u een recept nodig heeft, wat de mogelijke bijwerkingen zijn en zelfs of u hydrocortison creme kunt bestellen. Met de informatie die wij gedeeld hebben met u, zult u aardig op weg geholpen zijn en zeker meer weten over deze medicijn, indien u twijfels en ook nog vragen heeft, dan kunt u uw huisarts altijd raadplegen. Het is altijd verstandig om te doen voor het gebruik van een medicijn, gezien alleen een arts goed weet welke andere medicijnen je gebruikt.