Producten

Wat is levertraan?

Al vele jaren wordt levertraan als voedingssupplement gebruikt. Misschien heb je je oma ooit eens horen vertellen hoe gezond levertraan is. Waarschijnlijk heeft ze ook verteld dat het niet zo lekker smaakt. Levertraan draagt bij aan een betere gezondheid en betere weerstand. Wat is levertraan en waarom zou je het moeten gebruiken?

Welke stoffen zitten er in levertraan?

Levertraan is een dierlijke olie. Daarom zitten er veel voedingsstoffen in. De gezonde stoffen die je in levertraan vindt zijn jodium, fosfor, vitamine A en D. Levertraan wordt gewonnen uit vis. Daarnaast beschikt levertraan over omega-3 vetzuren. Deze stoffen vind je ook in boter en margarine en in vette vis. Levertraan bevat ook vitamine A. Vitamine A vind je veel in dierlijke producten. Eet je niet veel dierlijke producten omdat je bijvoorbeeld vegetarisch bent, dan is levertraan een goede aanvulling op je voeding. 

Is levertraan gezond?

Levertraan is een van de voedingssupplementen die de meeste gezonde voedingsstoffen bevat. Op het moment dat je een gevarieerd eetpatroon hebt, heb je levertraan niet perse nodig. Krijg om een bepaalde te weinig gezonde voedingsstoffen binnen dan is levertraan een goede aanvulling op je dagelijkse eetpatroon. Je kunt levertraan kopen in capsules die je bij de maaltijd kunt innemen. In levertraan zit ook jodium. Jodium vind je in zuivel, vis en ei. Houd je bijvoorbeeld niet van vis, dan kun je jodium binnenkrijgen door middel van het slikken van levertraan. 

Waar kun je levertraan kopen?

Levertraan kun je bij drogisterijen kopen, maar ook online vind je veel aanbieders. Levertraan kun je in vloeibare vorm verkrijgen, maar ook in de vorm van capsules. Ga je levertraan kopen dan is het belangrijk om voor het gebruik eerst de bijsluiter te lezen. Koop je levertraan dan is het aan te raden om te kiezen voor de gefermenteerde vorm, anders is de kans groot dat de belangrijke stoffen in levertraan verloren gaan tijdens het productieproces.