Hielspoor
Behandelingen

Symptomen en behandelingen voor voetklachten zoals hielspoor

HielspoorVoetklachten zijn erg vervelend en kunnen je belemmeren in je dagelijkse werkzaamheden. Indien je last krijgt van je voet, is het van belang dat je direct aan de bel trekt. Wat zijn de symptomen en behandelingen voor voetklachten zoals hielspoor? Wij informeren je graag.

Symptomen van een hielspoor

Er zijn enkele hielspoor symptomen waaraan je een hielspoor kunt herkennen. Als je een hielspoor hebt, dan heb je te maken met ontstoken weefsel in je voet. Dit voelt aan als een stekende pijn en heeft tot gevolg dat je pijn hebt bij het lopen of staan. De pijn die je onder je voet voelt, is vaak het ergst als je een langere tijd hebt stilgezeten. Als je net wakker bent, ervaren veel mensen met een hielspoor een ontzettende felle pijn onder de hiel. Daarnaast kan het ook zijn dat er sprake is van een lichte zwelling onder de hiel, pijn bij het traplopen en dat er sprake is van een gespannen peesplaat. Heb je voorgaande klachten? Dan is de kans groot dat je te maken hebt met een hielspoor.

Hielspoor behandelen

Als je denkt dat je een hielspoor hebt, is het verstandig om direct aan de bel te trekken. Op deze manier is snel herstel namelijk het grootst. Om de hielspoor zo snel mogelijk te kunnen verhelpen is het verstandig om rekening te houden met het volgende:

  • Zorg ervoor dat jij je voeten zo veel mogelijk rust geeft. Dit houdt in dat je even moet stoppen met je favoriete sport en minder lang moet staan.
  • Je kunt inlegzolen gebruiken om de klachten te verhelpen
  • Door speciale oefeningen te doen kun je de pijn verlichten
  • Heb je een hele pijnlijke plek? Dan mag je ijs gebruiken om hier verlichting in te brengen

Zoals je kunt lezen is het belangrijk dat je voetklachten serieus neemt. Hoe sneller je begint met de behandeling, hoe groter de kans is dat de voetklachten helemaal kunnen verdwijnen.