Werk
Zorg

De voordelen van werk uitbesteden bij de WSD

Een sociale werkplaats is er speciaal voor individuen die om verschillende redenen niet onder normale omstandigheden kunnen werken. Het creëert zo een maatschappij waarin iedereen heel fijn mee kan doen.

Naast het ondersteunen van personen die anders moeilijk aan het werk kunnen, ondersteunt een sociale werkplaats ook allerlei werkgevers. Werkgevers die met behulp van bijvoorbeeld de WSD flexibel op de economische en handelsovereenkomsten van hun bedrijf in kunnen spelen.

Meer informatie over de WSD

De WSD is de sociale werkplaats voor maar liefst negen gemeenten binnen de driehoek tussen Den Bosch, Tilburg en Eindhoven. Zij bieden verschillende interessante mogelijkheden voor externe werkgevers om hen bij hun werkzaamheden te ondersteunen. Je kunt hierbij denken aan het (gedeeltelijk) uitbesteden van de productie, simpel montagewerk of het tijdelijk inhuren van personeel.

De flexibiliteit van de WSD

Als je werk aan de WSD wenst uit te besteden, dan is het grootste voordeel misschien wel de flexibiliteit die dit met zich meebrengt. Op basis van de diverse persoonlijke ontwikkelingsplannen zijn de medewerkers van de WSD bijzonder praktisch opgeleid. Zo kan de WSD ook prima de capaciteit opschalen om zo heel flexibel aan de behoeften van een werkgever te voldoen.

Individueel personeel inhuren en groepsdetachering

De WSD biedt de mogelijkheid voor het inhuren van goed gemotiveerd en opgeleid personeel. Je hebt hierbij de mogelijkheid om dit in groepsverband of individueel te doen. Een groepsdetachering is uitermate handig als je allerlei werktaken wilt uitbesteden die simpel en snel door meerdere personen gedaan kunnen worden.

Het is echter ook mogelijk om voor een individuele benadering te kiezen. Het is belangrijk om te weten dat voor welke vorm je ook kiest, het personeel altijd onder jouw leiding werkt. Maar daarnaast ook persoonlijk door de jobcoaches van de WSD begeleid worden.

De mogelijkheid van werken op locatie

Je kunt via de WSD ook heel simpel werk uitbesteden dat op je eigen bedrijfslocatie gedaan wordt. Dat is per slot van rekening wel zo efficient en handig. In dit geval komen de WSD medewerkers naar jou toe om ter plaatse aan al jouw (deel)processen te werken. De WSD zorgt in dit geval voor de juiste leiding en begeleiding. Dat is immers iets dat veel zorgen zal wegnemen!

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Door van de WSD diensten gebruik te maken, ben je maatschappelijk verantwoord aan het ondernemen. Jouw (tijdelijke) personeelstekort wordt zo niet alleen heel prettig opgelost maar het biedt ook een sociaal verantwoorde en duurzame manier om personen met beperkingen optimaal op de arbeidsmarkt in te zetten.

De WSD is er voor alle bedrijven met een sociaal hart

Dankzij de hulp van de WSD kun jij je als werkgever perfect op je core business focussen door andere werkzaamheden aan hen uit te besteden. De WSD zal hierbij natuurlijk concurrerende markttarieven toepassen om het zo nog aantrekkelijker te maken om het werk van jou over te nemen.

En terwijl jij jouw werk aan de WSD uitbesteedt, draag je zo ook nog eens een steentje bij aan het maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo zullen alle betrokkenen hier een stuk gelukkiger van worden!