zorgbed
Producten

Het verschil tussen een zorgbed en een seniorenbed

Een zorgbed en een seniorenbed, twee soorten bedden die men vaak voor hetzelfde aanziet. Niets is echter minder waar. Er zijn een aantal significante verschillen tussen een seniorenbed en een zorgbed. In dit artikel bespreken we de verschillen én lees je welk soort bed het beste past bij jouw situatie.

Het seniorenbed

Het seniorenbed is speciaal ontwikkeld voor oudere mensen die niet goed in en uit bed kunnen komen. Een seniorenbed heeft een hoogte die het instappen en uitstappen vergemakkelijkt. Zo blijft de inspanning zo laag mogelijk. Het matras ligt bovendien hoger dan de bedrand, waardoor men niet op een harde rand zit. Seniorenbedden zijn verkrijgbaar met een elektrisch verstelbare lattenbodem. De luxere uitvoeringen hebben naast een elektrisch verstelbare lattenbodem ook wieltjes onder het bed, waardoor het bed makkelijk te verplaatsen is. Seniorenbedden zijn verkrijgbaar als eenpersoonsbed, maar kunnen ook als tweepersoonsbed besteld worden, zodat oudere stellen zo lang mogelijk samen kunnen slapen. Sommige tweepersoonsbedden zijn op te delen in twee eenpersoonsbedden, waardoor het opmaken en schoonmaken van het bed vergemakkelijkt wordt. Omdat de matrassen naadloos aansluiten blijft het gevoel van een tweepersoonsbed bestaan, met alle gemakken van een eenpersoonsbed binnen handbereik.

Het zorgbed

Een zorgbed is een bed met alle gemakken van een ziekenhuisbed en een huiselijke uitstraling. Ze beschikken over exact dezelfde functies als een ziekenhuisbed, maar passen in tegenstelling tot ziekenhuisbedden in elk interieur. Zorgbedden worden gebruikt in verpleeghuizen en woonzorgcentra, maar kunnen ook gebruikt worden voor zieken die thuis verzorgd kunnen worden. De huiselijke uitstraling zorgt ervoor dat dit bed in elk interieur past waardoor andere huisbewoners niet steeds op harde wijze geconfronteerd worden met ziekte.

Het verschil

Het verschil tussen een zorgbed en een seniorenbed is het feit dat een zorgbed niet alleen over de meest comfortabele hoogte beschikt. Het bed is elektrisch in hoogte verstelbaar, heeft hekjes, is verrijdbaar en wordt bovendien standaard geleverd met een papegaai. Ben je op zoek naar een comfortabel bed voor iemand die langdurig ziek is en thuis verzorgd kan worden? Dan is het aan te raden om te kiezen voor een zorgbed. Een zorgbed zorgt ervoor dat de patiënt de beste zorg krijgt.

Een zorgbed kopen

Is er iemand in uw directe omgeving die langdurig ziek is en thuis verzorgd mag worden? Een zorgbed kopen kan tegenwoordig eenvoudig online. Het is aan te raden om de specificaties van de zorgbedden goed te lezen en u eventueel telefonisch te laten informeren. Zo weet u zeker dat u het juiste zorgbed bestelt.