Phychologische hulp
Mentaal

Zo vind jij laagdrempelig psychologische hulp

Zit je de afgelopen tijd niet zo lekker in je vel? Heb je het gevoel dat je daarin wel wat ondersteuning kan gebruiken? Heel veel mensen kampen met mentale problemen en vinden het lastig om dit aan te geven. Het is immers een hele stap om hulp te accepteren en actie te ondernemen. Als je eenmaal hebt besloten dat je psychologische hulp wil ontvangen, is de eerste stap al gezet. Maar hoe ga je dan verder?

Gratis stockfoto met advies, afwachtend, analyse

Kies de manier die bij jou past

Er zijn tegenwoordig allemaal verschillende manieren om psychologische hulp te ontvangen. Zorg dat jij een manier kiest die voor jou goed voelt, het is namelijk van belang dat jij je comfortabel voelt. Via een online platform kan je op een laagdrempelige manier hulp krijgen van een psycholoog op afstand, waar je dus ook bent. Je kan er namelijk zelf voor kiezen hoe je met de psycholoog in gesprek gaat; bijvoorbeeld via een belafspraak of zelfs via een psycholoog chat, de huidige technologie maakt het allemaal mogelijk. Hiervoor hoef je niet eens naar een locatie te komen, het kan allemaal vanuit thuis.

Je staat er niet alleen voor

Voordat je het traject van professionele hulp in gaat, is er altijd een kennismakingsgesprek. In dit gesprek leer je jouw psycholoog kennen en is er alle ruimte om jouw situatie te bespreken. De psycholoog kijkt samen met jou naar de verbeterpunten, om vervolgens een plan op te stellen. Dit alles gaat in overleg met jou, je krijgt ook de kans om aan te geven wat jouw verwachtingen zijn. Geef dit dan ook vooral aan, dit helpt jou alleen maar verder.

Gratis stockfoto met bekers, bespreken, beurs

Voel je je er toch niet helemaal prettig bij?

Het kan voorkomen dat je je niet helemaal op je gemak voelt bij de persoon van wie je hulp krijgt, of dat je je juist niet prettig voelt bij de manier van hulp. Het is belangrijk dat je dan probeert aan te geven wat er niet prettig voelt, aangezien daar eventueel veranderingen mogelijk zijn. Mocht je je toch niet prettig voelen, probeer te onthouden dat het ook een kwestie van wennen kan zijn. Geef jezelf hierin de ruimte en durf naar de toekomst te kijken.