nazorg filler behandeling
Uiterlijk

Nazorg bij een filler behandeling

Bij een filler behandeling krijg je meestal van tevoren voldoende informatie over hoe de behandeling eruit gaat zien. Je krijgt voldoende begeleiding tijdens de behandeling en weet aan de hand van foto’s wat de gewenste resultaten zullen zijn. Een onderdeel wat vaak een beetje verloren kan gaan is wat er na dit proces gebeurd. Oftewel, is er sprake van nazorg na afloop van een behandeling? Een filler behandeling is namelijk best ingrijpend. Zodra een behandeling voorbij is, dient een expert jou voldoende aandacht te geven, of de behandeling nou geslaagd is of niet. 

Aandacht na de behandeling

Hoe zit de aandacht na de behandeling er vervolgens uit? Deze informatie over fillerbehandelingen vind je op BetanClinics.nl. Tevens vind je op deze site ook veel voor en na foto’s. In principe is het van belang om de eerste uren na afloop van de behandeling geen make-up aan te brengen, niet te gaan liggen en tevens niet voorover te bukken. Verder moet je de eerste 24 uur geen bezoek brengen aan de sauna en jouw huid niet reinigen met de producten waarmee je dat normaal gesproken doet. Pas na een periode van tien dagen is het mogelijk om de resultaten van de behandeling optimaal te zien. Daarom vindt er een controleafspraak plaats, twee tot vier weken na de behandeling. 

Gezwollen huid

Na afloop van de behandeling met fillers zul je het een en ander voelen in de huid, er is namelijk sprake geweest van een kleinschalige cosmetische ingreep. Het gebied dat behandeld is door de expert zal enigszins gezwollen zijn. Daarom is het belangrijk om de eerste dagen na de behandeling voldoende rust te houden. Er kunnen tevens blauwe plekken ontstaan, als gevolg van de fillers. Na enkele weken zijn deze plekken verdwenen en is de huid minder geïrriteerd. De zwelling zal afnemen en het resultaat van de behandeling is overgebleven. 

Geen permanente resultaten

Het resultaat van de fillers is tijdelijk, waardoor je niet voor eeuwig vast zit aan je nieuwe gezicht. Dit kan een opluchting zijn voor vele mensen, die vrezen wat de gevolgen kunnen zijn van een behandeling met ongewenste resultaten. Na een periode van maanden zullen de effecten van de fillers afnemen. Indien gewenst kun je dit proces versnellen door gebruik te maken van andere middelen. Concluderend is er voldoende nazorg beschikbaar zodra de behandeling heeft plaatsgevonden. Toch blijft het bovenal belangrijk, om voorafgaand aan het maken van een keuze voldoende onderzoek te doen en uiteindelijk te kiezen voor een ware professioneel.