Nekmassage
Fysio

Deze massages helpen bij klachten!

Heb jij regelmatig last van fysieke klachten? Dat is natuurlijk zeer vervelend, want het brengt verscheidene nadelen met zich mee. Het kan je levensplezier aanzienlijk belemmeren. Gelukkig zijn er verscheidene massages die helpen om de klachten te verminderen. In dit artikel bespreken wij enkele van die massages; ook wel de top 5 massageguns genoemd.

Klachtgerichte massage

Er zijn zeer veel soorten massages op de wereld en er komen er natuurlijk ook weer steeds nieuwen bij. Als het gaat om massages, dan kan immers gesteld worden dat er altijd sprake is van een ontwikkeling in de kunsten. Heb jij een zeer specifieke klacht? In dat geval kun je het beste gaan voor een klachtgerichte massage. Heb jij bijvoorbeeld regelmatig last van stijve schouders? In dat geval kun je een massage toepassen die alleen gericht is op de schouders. Veel mensen zijn zeer tevreden over deze vorm van massage, omdat het zich zeer richt op één specifiek probleem.

Sportmassage

Ben jij een zeer fanatieke sporter? In dat geval kun je regelmatig te maken krijgen met blessures. De ene sport is natuurlijk een stuk blessuregevoeliger dan de ander. Als je regelmatig gaat zwemmen, dan heb je bijvoorbeeld zelden last van blessures omdat het water je lichaam verlicht. Met een sport als hardlopen is het risico op een blessure echter veel groter. Een sportmassage is specifiek gericht op blessures die regelmatig voorkomen tijdens het beoefenen van sporten. Daarbij kun je denken aan een hielspoor, zweepslag en nog veel meer. Het voordeel van een sportmassage, is dat de kans groot is dat men er sneller van geneest. Ideaal voor mensen die het vervelend vinden om langdurig thuis te zitten, omdat ze niet de mogelijkheid hebben om te kunnen sporten.

Andere soorten massages

Hierboven hebben wij de twee belangrijkste massages behandeld. Massages die een effectieve bijdrage kunnen leveren aan het verhelpen van klachten op een zeer effectieve manier. Gelukkig is er echter ook nog de mogelijkheid om voor een geheel ander soort massage te gaan. Zo bestaat er bijvoorbeeld ook de Ayurvedische lichaamsmassage, maar ook de meer klassieke massage. Ga van te voren altijd na welke het beste past bij jouw specifieke situatie. Laat je dan ook inlichten door experts, voordat je besluit om voor een bepaalde massage te gaan. De kans is dan veel groter dat je er optimaal profijt van gaat hebben.