Chiropractici
Zorg

De zes-zone techniek

In de chiropractici zijn er verschillende technieken die gebruikt kunnen worden om het lichaam van pijn of andere klachten te bevrijden. De zes-zone techniek is er zo een. Deze techniek werd in 1931 door Dr. Thurman Fleet ontworpen. Om deze techniek te mogen gebruiken moet je hiervoor een speciaal certificaat behalen. De chiropractici lifestyle chiropractic is de enigen in nederland die deze methode mogen gebruiken.

De basis

De basis van deze techniek houdt in dat we in ons brein zes verschillende centra hebben. Deze zes centra sturen een bepaalde deel van je lichaam aan en kunnen, als deze verstoord worden, tot diverse ziekten en ongemakken leiden. Zo stuurt een zone bijvoorbeeld het zenuwstelsel aan. Volgens deze techniek zijn er maar zes storingen die het lichaam kunnen bevallen. Deze zijn klier, eliminatieve, zenuw, spijsvertering, spier en bloedsomloop storingen.

De chiropractor gaat in het begin van de behandeling een analyse doen van deze zes drukpunten. Hij doet dit door op bepaalde punten aan je hoofd druk uit te oefenen. Hij kan dan zien welke zone aandacht nodig heeft.

Door deze techniek kan een chiropractor balans brengen aan het lichaam en zo verschillende klachten laten verdwijnen.

De zes-zones

De eerste zone stuurt het kliersysteem aan. Dit systeem is onder ander verantwoordelijk voor functies zoals geheugen, energie, eetlust, slaap en ontspanning. De eliminatieve zone omvat alle organen die betrokken zijn bij afvalverwijdering. Dit systeem verminderd de toxine opbouw in het lichaam, en dit maakt het immuunsysteem sterker. De derde zone is het zenuwstelsel. Dit systeem omvat het hersen en ruggenmerg. Het volgende systeem is de spijsvertering. Dit systeem pakt de nodige nutriënten die je lichaam nodig heeft uit het eten. Hierop volgt het spiersysteem. Dit omvat de spieren en pezen die het lichaam helpen om zich te bewegen. Het laatste systeem is het bloedsomloopsysteem en is belangrijk, omdat het lichaam zo de nodige nutriënten en zuurstof krijgt. Als je hier meer over wilt weten kun je terecht op de site www.lifestylechiropractic.nl.