gehoortoestel
Producten

Alles over hoortoestel batterijen

gehoortoestelbatterij

Hoortoestel batterijen, elke gebruiker van een hoortoestel of gehoorapparaat heeft ze nodig. Gelukkig zijn ze veelvuldig verkrijgbaar en is de kans dat u volledig zonder komt te zitten dus zelfs op vakantie niet zo groot. Maar welke batterijen heeft u nu eigenlijk nodig, en waar moet u op letten? Welke batterijen zijn het best? Deze en vele andere vragen over hoorbatterijen proberen wij in dit artikel te beantwoorden.

Verschillende typen hoorbatterijen

Uw keuze voor de juiste batterijen begint uiteraard met het juiste type hoortoestel batterijen. Uw gehoorapparaat gebruikt een specifiek soort batterij. Dit kan zijn:

  • Hoorbatterij 10 (of P10); geel
  • Hoorbatterij 13 (of P13); oranje
  • Hoorbatterij 312 (of P312); bruin
  • Hoorbatterij 675 (of P675); blauw
  • Hoorbatterij 675 (of P675) speciaal voor Cochlear implantaten

Zoals u kunt zien staat bij ieder type hoorbatterij een kleur vermeld. Deze kleuren zijn gestandaardiseerd zodat u aan de verpakking van de batterijen kunt zien voor welk gehoorapparaat ze geschikt zijn. Wanneer u het lastig vindt de juiste code te onthouden, kunt u dus ook onthouden welke kleur u nodig heeft voor uw gehoortoestel.

U ziet hierboven ook dat er twee soorten hoorbatterijen type P675 zijn. Speciaal voor Cochlear implantaten zijn er speciale 675 (blauw) batterijen. Deze worden soms ook aangeduid met “plus”. Ook zal op de verpakking altijd “Cochlear” vermeld worden.

Welk merk hoorbatterijen gaat het langst mee?

Welk merk hoortoestel batterijen het langst mee gaan, is afhankelijk van vele factoren. Uw eigen hoortoestel is één van die factoren. Het best kunt u verschillende merken uitproberen en voor uzelf concluderen welke merk voor uw hoortoestel het best werkt.

Oplaadbare hoortoestel batterijen

Behalve hoorbatterijen voor eenmalig gebruik kunt u ook kiezen voor oplaadbare hoortoestel batterijen. Het voordeel daarvan is dat u veel minder hoorbatterijen nodig heeft en dat u deze veel minder vaak hoeft aan te schaffen. Eigenlijk heeft u altijd maar twee setjes nodig: één voor gebruik in uw hoortoestel en één om ondertussen op te laden en gereed te hebben voor uw volgende gebruik. Hoorbatterij opladers werken veelal op een accu en zijn erg compact, waardoor u uw oplader en reservebatterijen eenvoudig overal mee naartoe neemt.

 

Dit artikel wordt u aangeboden door Hoorwinkel.nl.